Choď na obsah Choď na menu
 


Diretisima 30.3.2008

11. 12. 2008
 Sezóna sa ešte ani poriadne nerozbehla a mi už máme celkom slušnú porciu kilometrov na tacháčoch. Prvý pokus o tohtoročné dobytie Spiš castle (pre inostrancov Spišský hrad) nevyšiel pre objektívne dôvody ( blato, navigácia ), druhý pokus na Veľkonočný pondelok prekazilo počasie a dnešný pokus sme vzdali po Majovej včerajšej prieskumnej jazde.
       Padla jasná voľba VOJENSKÉ PÁSMO Levoča. Bude to asfaltom( hoci niektoré úseky už zďaleka s touto čiernou živicou nemajú nič spoločné) potom máličko lesom a takto striedaním povrchov sa dopravíme až do základného tábora.
       Celé to začalo o 10.00 hod zrazom pri zimáku. Partia v zložení Zuzka, Zusky ( boli na hosťovačke z Košíc) MajoBull, Miki, Mišo, Vladika, Wilkinson, SancO, MajoHS, Drotar sa vydala smer Levoča. Esíčku okolo pumpy som sa vyhol skratkou ( nie žeby som šetril nohy) kde som zistil, že terén je síce mokrý, ale pre naše biky JEDLÝ. Levoču sme prešli starými uličkami ( nech Košičani dačo vidia) absolvovalil sme povinné fotenie pri klietke hamby a šup ho do vojenského pásma smer Zaľubica. Pekný 6 km výšľap a následný zjazd ku malému kostolíku a povinné foto. Mikiho únik cez Zaľubicu sme zlikvidovali povelom Rexo späť a po krátkej bojovej porade kudy kam sme zvolili DIRETISUMU okolo lesíka. Hneď na úvod nás privítal blatistý úsek, kde si každý hľadal ideálnu stopu. Tá ale neexistovala J. Blato trebalo jednoducho prekonať. Pri krátkom zjazdíku blato rýchle opadalo a vynoril sa pred nami krásne strmý technický zjazd v dĺžke cca 300m. Tak toto som si vychutnal, kamene, blato a predo mnou Zusky ( mi chviľku zavadzal). Dva krát som mal na mále, ale nakoniec udychčaný som zabrzdil dole a sledoval ako si s tým ostatný poradia. Zuzka jemnou technikou a precíznou prácou s ťažiskom zjazd bezpečne zvládla, čo sa ale nedá povedať o Mikim, ktorý tam hodil ukážkového TIGRA. Zjazd cez Dlhé Stráže a povinná zastávka v motoreste už nemohli nič pokaziť. Malé súkromné preteky cez Kurimany a Iliašovce vyhral Majo ale to mi radosť z takého pekného výjazdu určite nepokazilo.
       A na záver pár čísiel dlžka trasy 63 km, prevýšenie cca 1700m, priemerná rýchlosť 16,96 km/h, maximálna rýchlosť 59,62 km/h.
                                                                                          „drotar“Obrázok